Welkom in onze diensten

Elke zondag is er de gelegenheid twee keer bij elkaar te komen: om tien uur in de ochtend en om half vijf ’s middags. We ontmoeten elkaar om samen God te eren. Dat doen we o.a. door samen te zingen, te bidden, uit de bijbel te lezen en te luisteren naar wat God ons te zeggen heeft.

Het zingen wordt begeleid door een pianist op de vleugel, een organist op het orgel, of door één van de diverse bands die onze kerkgemeenschap rijk is. De dienst staat vaak onder leiding van onze eigen predikant, Jan van Houwelingen, maar er gaan ook predikanten uit andere kerkelijke gemeentes voor.

Een dienst duurt ongeveer vijf kwartier. Na de dienst in de ochtend vinden we het belangrijk elkaar te ontmoeten en is er koffie, thee en ranja voor iedereen. De middagdienst is vaak wat korter, en naderhand is er altijd gelegenheid tot napraten, maar er is geen uitgebreide koffie-, thee- en ranjatafel.

Door de corona pandemie gaat alles ook bij ons in de kerk wat anders. Al sinds maart 2020 komen we niet meer met z’n allen bij elkaar, maar zijn de diensten live te volgen. Via kerkdienstgemist kun je onze diensten ook terugkijken. Inmiddels zijn de regels versoepeld en mogen beperkte aantallen mensen de kerkdienst fysiek bijwonen. Dat vinden we erg fijn! Voor gasten die graag fysiek een dienst willen bijwonen, hebben we altijd een plekje vrij, je bent elke zondag welkom.

zondag oktober 24

ds. Jan van Houwelingen
Ds. Rien van den Berg Dronten

zondag oktober 31

Ds. Lieuwe de Jong Apeldoorn
Ds. Henk van de Kamp

Wil je de dienst fysiek bijwonen? Dat kan, je bent van harte welkom. We hebben altijd voldoende plek voor gasten. Houd wel anderhalve meter afstand en kom niet als je corona gerelateerde klachten hebt.

Kindercrèche

Het is voor kleine kinderen niet zo leuk om een uur, soms anderhalf, op een stoel in de kerkzaal te moeten zitten tijdens de diensten. Daarom is er voor de kleine kinderen in de leeftijd tot 4 à 5 jaar elke zondagochtend een crèche. Deze crèche is in het kerkgebouw en staat onder leiding van een oudere en een paar jongeren uit onze gemeente. Er is meer dan genoeg speelgoed aanwezig, en als het weer het toelaat en er genoeg leiding is voor het aantal kinderen, gaan ze ook weleens wandelen of buiten spelen. Vóór de dienst kun je je kind brengen, maar ook tijdens de dienst zijn kinderen gewoon welkom.

Muurschildering in de crèche

Kinderbijbelgroepen

Vanaf een jaar of vier vinden de kinderen zich over het algemeen wat te groot voor de crèche, en willen ze met hun ouders mee naar de dienst. Omdat niet elke dienst makkelijk te volgen is voor alle kinderen zijn er voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 van de basisschool kinderbijbelgroepen.

Tijdens alle ochtenddiensten zijn er voor drie leeftijdscategorieën aparte kinderbijbelgroepen. De kinderen beginnen samen met hun ouders of verzorgers en alle andere aanwezigen de dienst, maar mogen vóór de preek de zaal verlaten om met leeftijdgenootjes onder leiding van de kinderbijbelgroepleiders in een aparte zaal een eigen programma te volgen, dat aansluit op hun leefwereld. Er wordt geknutseld, gespeeld, en soms gaan ze ook naar buiten.

Aan het einde van de dienst komen de kinderen weer terug in de grote kerkzaal om met hun ouders of verzorgers de dienst te beëindigen. Kinderen van gasten die een dienst bezoeken zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de kinderbijbelgroepen.

Als je meer informatie wilt, of wilt weten welke leeftijdscategorieën wanneer hun kinderbijbelgroep hebben, neem dan contact met ons op.