Welkom in onze diensten

Elke zondag is er, normaal gesproken, als er geen beperkende coronamaatregelen zijn, de gelegenheid twee keer bij elkaar te komen: om tien uur in de ochtend en ’s middags om half vijf. We ontmoeten elkaar dan om samen God te eren. Dat doen we o.a. door samen te zingen, te bidden, uit de bijbel te lezen en te luisteren naar wat God ons te zeggen heeft. In deze tijd van maatregelen zijn de diensten echter online en is de middagdienst om 15.00 uur, hieronder leest u hoe u aan kunt sluiten.

Het zingen wordt begeleid door een pianist op de vleugel, een organist op het orgel, of door één van de bands die onze kerkgemeenschap rijk is. De dienst staat vaak onder leiding van onze eigen predikant, Jan van Houwelingen, maar er gaan ook predikanten uit andere kerkelijke gemeentes voor.

Een dienst duurt ongeveer vijf kwartier. Na de dienst in de ochtend vinden we het belangrijk elkaar te ontmoeten en is er normaal gesproken koffie, thee en ranja voor iedereen. De middagdienst is vaak wat korter, en naderhand is er altijd gelegenheid tot napraten, maar er is geen uitgebreide koffie-, thee- en ranjatafel.

Door de coronapandemie gaat het bij ons in de kerk ook anders dan anders. Sinds maart 2020 zijn we niet meer met z’n allen bij elkaar geweest, maar zitten er minder mensen in de zaal. En nu er sinds 19 december weer een lockdown is zijn helaas de diensten helemaal niet meer fysiek toegankelijk. Gelukkig worden de diensten uitgezonden. We nodigen u van harte uit onze dienst live te volgen of terug te kijken. Live via de button op deze pagina of, wanneer u maar wilt, via kerkdienstgemist.

Januari 2022

zondag 23 januari

ds. Kees Jan Smits, Purmerend
ds. Kees Jan Smits, Purmerend

zondag 30 januari

Prof. G.C. den Hertog, emeritus hoogleraar TUA

Februari 2022

zondag 6 februari

zondag 13 februari

Kindercrèche

Voor de kleine kinderen in de leeftijd tot 4 à 5 jaar is er elke zondagochtend een crèche zodat de ouder zelf in alle rust de dienst kan volgen. Deze crèche is in het kerkgebouw en staat onder leiding van een oudere en een paar jongeren uit onze gemeente. Er is meer dan genoeg speelgoed aanwezig, en als het weer het toelaat en er genoeg leiding is voor het aantal kinderen, gaan ze ook weleens wandelen of buiten spelen. Vóór de dienst kun je je kind brengen, maar ook tijdens de dienst zijn kinderen gewoon welkom.

Muurschildering in de crèche

Kinderbijbelgroepen

Vanaf een jaar of vier vinden de kinderen zich over het algemeen wat te groot voor de crèche, en willen ze met hun ouders mee naar de dienst. Om kinderen op hun eigen niveau met de bijbel bezig te laten zijn, met hun eigen leeftijdsgenootjes, zijn er voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 van de basisschool kinderbijbelgroepen.

Tijdens alle ochtenddiensten zijn er voor drie leeftijdscategorieën aparte kinderbijbelgroepen. De kinderen beginnen samen met hun ouders of verzorgers en alle andere aanwezigen de dienst, maar mogen vóór de preek de zaal verlaten om met leeftijdgenootjes onder leiding van de kinderbijbelgroepleiders in een aparte zaal een eigen programma te volgen, dat aansluit op hun leefwereld. Er wordt geknutseld, gespeeld, en soms gaan ze ook naar buiten.

Aan het einde van de dienst komen de kinderen weer terug in de grote kerkzaal om met hun ouders of verzorgers de dienst te beëindigen. Kinderen van gasten die een dienst bezoeken zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de kinderbijbelgroepen.

Als je meer informatie wilt, of wilt weten welke leeftijdscategorieën wanneer hun kinderbijbelgroep hebben, neem dan contact met ons op.