Het Leerhuis

Het Leerhuis Zutphen is een plek om met elkaar meer te leren over God en de Bijbel. Het doel is om mensen te ondersteunen bij hun geestelijke groei. Daardoor wordt de relatie met God de Vader, de Heer Jezus Christus en de Heilige Geest verdiept en versterkt. Daarvoor bieden we een aantal activiteiten aan die toegankelijk zijn voor iedereen.

Met elkaar:
• Leren we over het christelijk geloof
• Oefenen we ons in christelijke vaardigheden
• Ontwikkelen we onze gaven en talenten
• Ontdekken wij wie we zijn in de wereld
• Zoeken we verbinding en ontmoeting

De activiteiten vinden steeds plaats in Het Lichtpunt aan de Willem Dreesstraat te Zutphen. Starttijd van alle avondcursussen: 20.00 uur. Eventuele afwijkende tijden staan vermeld bij de cursus zelf.

Vanaf 7 november 2022 beginnen de nieuwe cursussen. Inschrijven kan hieronder.

Voor vragen of aanvullende informatie:
leerhuis@gkv-zutphen.nl

Gerlinde Winters
Annemieke Wesseling

Cursus “Openbaring: open of gesloten boek?”

Bij veel christenen staat het Bijbelboek Openbaring bekend als moeilijk toegankelijk: Wat moeten we met die beelden, monsters, oordelen en die geheimzinnige getallen aan?

De eeuwen door zijn christenen nieuwsgierig naar de toekomst. Hoe ziet het leven in de hemel en op de nieuwe aarde er uit? De corona-tijd zorgde voor nieuwe vragen: strooit de ruiter op het vale paard uit Openbaring 6:8 met besmettelijke ziekten? Heeft het vaccinatiebewijs te maken met het teken van het beest uit Openbaring 13:17, zonder welk teken mensen niet kunnen kopen of verkopen? Alle reden om dit Bijbelboek open te doen!

De Griekse naam voor dit Bijbelboek is Apokalyps en dat woord betekent: onthulling. Deze naam nodigt je uit je te verdiepen in dit Bijbelboek zodat je het niet langer als een geheimzinnig boek ziet. Ik heb het voorrecht gehad dat ik veel in dit boek mocht studeren. Ik ben ervan overtuigd dat het een meesterwerk is, een grandioze afsluiting van de Bijbel. Ik wil dit graag overbrengen en daarom nodig ik je uit deze cursus te volgen.

Cursusleider: Henk van de Kamp

Data: maandag 7, 21 en 28 november, 20.00 uur

Locatie: Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4, Zutphen

Cursus “Bibliodrama”

Bijbelstudie is voor de meesten wel bekend. In de workshop Bibliodrama kiezen we voor een creatieve benadering van de tekst en kruipen we na het aandachtig lezen van het Bijbelverhaal in de huid van één van de spelers. In dat proces hopen we opnieuw geraakt te worden door het evangelie (de boodschap van het verhaal) en tegelijk bewust te worden van onze eigen overwegingen, weerstanden en emoties bij het verhaal.

Cursusleider: Marloes Olijve en Tonnis Rademaker

Data: maandag 7 en 21 november, 20.00 uur

Locatie: Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4, Zutphen

Marriage course

Dinsdag 10 januari 2023 start een huwelijkscursus. Deze cursus is bedoeld om je huwelijk te versterken. Tijdens 7 avonden krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie.

De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven en begint iedere avond met romantisch tafelen voor twee. Daarna ga je als stel aan de slag met de volgende thema’s: Je verbinding versterken, de kunst van communicatie, conflicten oplossen, de kracht van vergeving, de impact van familie, goede seks en liefde in actie.

De thema’s en de volgorde ervan zijn zorgvuldig gekozen. Door deze opbouw kom je steeds een stapje verder.

Cursusleiders: Tammo & Liesbeth Meedendorp en Adriaan en Bouwien Roskam

Data (2023): Tweewekelijks op dinsdag 10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 7 en 21 maart, 4 april.

Aanvangstijd: 18.45 uur

Locatie: “Het Nieuwe Hoen”, Hoenweg 3a, 7383 RZ Voorst