Het Leerhuis

Het Leerhuis Zutphen is een plek om met elkaar meer te leren over God en de Bijbel. Het doel is om mensen te ondersteunen bij hun geestelijke groei. Daardoor wordt de relatie met God de Vader, de Heer Jezus Christus en de Heilige Geest verdiept en versterkt. Daarvoor bieden we een aantal activiteiten aan die toegankelijk zijn voor iedereen.

Met elkaar:
• Leren we over het christelijk geloof
• Oefenen we ons in christelijke vaardigheden
• Ontwikkelen we onze gaven en talenten
• Ontdekken wij wie we zijn in de wereld
• Zoeken we verbinding en ontmoeting

De activiteiten vinden steeds plaats in Het Lichtpunt aan de Willem Dreesstraat te Zutphen. Starttijd van alle avondcursussen: 20.00 uur. Eventuele afwijkende tijden staan vermeld bij de cursus zelf.
Voor vragen of aanvullende informatie: leerhuis@gkv-zutphen.nl Jaap Spoelstra Annemieke Wesseling

Wil God genocide? – over geweld in het Oude Testament

De eerste avond over ongemakkelijke teksten in het Oude Testamant gaat over geweld.
In het Oude Testament komen we veel geweld tegen. Dat is al moeilijk genoeg, maar het wordt nog ingewikkelder als mensen gedood worden in naam van God. Heeft God echt geboden om hele volken uit te roeien? Hoe past dat bij het Nieuwe Testament en bij een God die liefde is? We staan deze avond stil bij het vele geweld in het Oude Testament. Wat zegt dat over God? En wat moet je als christen met zulke teksten?

Cursusleider: dr. A. Versluis

Datum: maandag 13 maart 2023

Aanvangstijd: 19.30 uur

Locatie: Het Lichtpunt

Regel op regel – over de wetten van het Oude Testament

De tweede avond over ongemakkelijke teksten in het Oude Testament gaat over de wetten en regels.
In het Oude Testament (vooral in Exodus t/m Deuteronomium) staan heel wat wetten. Waar gaan al die voorschriften over? Waarom zijn sommige dingen zo heel gedetailleerd geregeld, bijvoorbeeld wat de Israëlieten wel of niet mochten eten? En wat hebben christenen vandaag eraan om dit allemaal te lezen? We kijken deze avond welke soorten wetten er zijn, welke principes erachter zitten en wat ze ons vandaag nog te zeggen hebben.

Cursusleider: dr. A. Versluis

Datum: maandag 20 maart 2023

Aanvangstijd: 19.30 uur

Locatie: Het Lichtpunt