© Daan Kreijkamp

Alpha

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve gezellige bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Elke avond begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Daarna kijken we met elkaar naar een video over het onderwerp van de avond, of luisteren we naar een presentatie. Onderwerpen zijn onder andere:

• Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden – waarom en hoe?
  • De Bijbel en de kerk

Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha deelnemers doorpraten in kleine groepen.

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. In Nederland hebben al ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd.

Of je jong of ouder bent, gelovig of niet gelovig; je bent van harte welkom! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelig, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen waarbij iedereen ook vertrouwelijk omgaat met wat er gedeeld wordt.

Alle Alpha-cursussen zijn gratis voor de deelnemers.

Voor meer informatie kan je ook kijken op de landelijke website van Alpha Nederland. Voor specifieke informatie over de Alpha-cursus in Zutphen kun je kijken naar de website van Alpha-Zutphen.

Aankomende Alpha cursussen

De volgende Alpha-cursus(sen) staat/staan gepland:

Alpha Youth (10 avonden)

De start heeft inmiddels plaatsgevonden op  woensdag 21 september 2022.
De avonden beginnen om 18.30 uur en eindigen om 21.00 uur
Locatie: Het Lighthouse, Troelstralaan 45, Zutphen

Heb je interesse om een volgende keer mee te doen? Geef dan je voornaam, achternaam, leeftijd, adres, postcode, woonplaats, telefoon en e-mailadres aan ons door, dan ontvang je bericht.

Prayer Course (8 avonden)

Deze cursus is gestart op woensdag 21 september 2022
We beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur
Locatie: Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4, Zutphen

Heb je interesse om een volgende keer mee te doen? Geef dan je voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoon en/of e-mailadres aan ons door, dan houden we je op de hoogte.

Volwassenen Alpha (10 avonden)

Een nieuwe volwassenen Alpha staat gepland om te starten begin 2023.

Zin in een nieuwe uitdaging?

Elk jaar hopen we de volgende Alpha’s aan te bieden. Ze worden in Zutphen primair georganiseerd door de kerken Het Lichtpunt en De Bron. Indien mogelijk wordt er samengewerkt met andere plaatselijke kerken. Heb je belangstelling om mee te doen met één van onderstaande cursussen (ook als er nog geen gepland staat) laat het ons dan weten.

De Alpha voor volwassenen is open voor iedereen en vindt plaats in Zutphen. De cursus wordt ieder voorjaar gegeven.

Alpha Online is hetzelfde als de volwassenen Alpha cursus, maar wordt online gegeven.

Alpha Youth is speciaal bedoeld voor jongeren van ± 15 tot 24 jaar. We hopen deze cursus ieder jaar te organiseren, meestal eind september tot begin december.

De Alpha Prayer Course is een cursus voor mensen die al een Alpha cursus hebben gevolgd of voor mensen die zich verder willen verdiepen in het christelijk geloof. In deze cursus staat het “Onze Vader”-gebed uit de Bijbel centraal.

De Marriage Course is een cursus voor stellen die willen verdiepen en investeren in hun huwelijk. Deze cursus is nieuw, en staat gepland voor het voorjaar van 2023. De opzet is dat er samen naar een film gekeken wordt en dat je daarna als echtpaar hier samen over doorpraat. Onderwerpen zijn de verbinding versterken, goed communiceren, conflicten oplossen, de kracht van vergeving, de impact van familie alsook goede seks en liefde in actie.

Contactpersonen

Peter Kampen
Hanneke van der Heide
Wil je een keer meedoen of mocht je meer informatie willen dan kan je ons altijd direct vragen: Hanneke van der Heide of Peter Kampen via de e-mail