Alpha-cursus

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve gezellige bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Daarna kijken we met elkaar naar een video over het onderwerp van de avond, of luisteren we naar een presentatie. Onderwerpen zijn onder andere:
  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden – waarom en hoe?
  • De Bijbel en de kerk
Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha deelnemers doorpraten in kleine groepen. Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. In Nederland hebben al ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Of je jong of ouder bent, gelovig of niet gelovig; je bent van harte welkom! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelig, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen waarbij iedereen ook vertrouwelijk omgaat met wat er gedeeld wordt. Alle Alpha-cursussen zijn gratis voor de deelnemers. Voor meer informatie kan je ook kijken op de landelijke website van Alpha Nederland. Voor specifieke informatie over de Alpha-cursus in Zutphen kun je kijken naar de website van Alpha-Zutphen.

Zin in een nieuwe uitdaging?

Elk jaar hopen we de volgende Alpha’s aan te bieden:

De Alpha-cursus voor volwassenen is open voor iedereen en vindt ook plaats in Zutphen. Dit staat gepland aan het begin van het jaar, meestal in de periode januari tot april. We hopen de cursus vanaf nu weer fysiek aan te kunnen bieden.

Alpha online is hetzelfde als de volwassenen Alpha cursus, maar wordt online gegeven. We hopen dit parallel met de normale Alpha cursus te organiseren.

Alpha Youth is speciaal bedoeld voor jongeren van ± 16 tot 24 jaar. We hopen deze cursus steeds te geven in het najaar, meestal eind september tot begin december. We hopen in september 2021 te kunnen starten met fysieke samenkomsten.

Alpha Prayer course is een cursus voor mensen die al een Alpha cursus hebben gevolgd of voor mensen die zich meer willen verdiepen in het christelijk geloof. In deze cursus staat het “Onze Vader”-gebed uit de Bijbel centraal. De cursus is gepland in het najaar, oktober en november en vindt plaats in Zutphen, maar we proberen de cursus ook gelijktijdig online aan te bieden.

Alpha in Zutphen wordt primair georganiseerd door de kerken van Het Lichtpunt en De Bron. Waar en wanneer mogelijk wordt er samengewerkt met andere plaatselijke kerken uit Zutphen.

In de komende periode worden de volgende Alpha-cursussen gepland:

Alpha Youth

Op woensdag 6 oktober 2021 start de Alpha Youth in Zutphen. Deze jongeren-Alpha duurt 10 avonden en een Alpha dag/weekend. Elke avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

Wil je meedoen? Wil je dan de volgende informatie aan ons doorgeven? Je voornaam, achternaam, leeftijd, adres, postcode, woonplaats, telefoon en e-mailadres.

Alpha Prayer course

Op dinsdag 28 september 2021 start de Alpha Prayer course in Zutphen. De Prayer Course duurt 8 avonden van 19.30 tot 21.30 uur.

Wil je meedoen? Wil je dan de volgende informatie aan ons doorgeven? Je voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoon en e-mailadres.

Alpha Course en Alpha online

Deze cursus is gepland in het begin van 2022. Wanneer er meer bekend is over de exacte start zullen wij dat hier melden.

Contactpersonen

Peter Kampen
Hanneke van der Heide

Wil je een keer meedoen of mocht je meer informatie willen dan kan je ons altijd direct vragen:

Hanneke van der Heide of Peter Kampen via de e-mail